International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Marieke McKenna

DATUM

22 Jan 2024

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

image in text

IN DEZE NIEUWSBRIEF:

  • Eerste live-evenement van Murat Isik met zijn langverwachte nieuwe boek.
  • Agenda BorderKitchen evenementen: Daniel Kehlmann (Duitsland) en Abdulrazak Gurnah (Tanzania).


BorderKitchen Presenteert Murat Isik

image in text

Op 4 maart 2024 verwelkomt BorderKitchen Murat Isik voor het eerste Nederlandse live-evenement gewijd aan zijn nieuwe boek In de Mist van Golden Gate Park, het langverwachte vervolg op de succesvolle roman Wees onzichtbaar.
Het nieuwe boek is te koop in onze Other World Bookshop. Murat Isik gaat na afloop signeren.

Datum: 4 maart 2024
Tijd: 20.00 - 21.00 (deuren openen om 19.30)
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag
Entree: 12,50 euro (ex. service costs)
Voertaal: Nederlands

Murat Isik (1977) won met Wees onzichtbaar (2017) onder de meer de Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs. Ook werd de roman door NRC tot Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er werden al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Isik debuteerde met de roman Verloren grond (2012), die bekroond werd met de Bronzen Uil-publieksprijs. Zijn werk werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay: Mijn moeders strijd.

Tickets en Info

image in text

Over In de Mist van Golden Gate Park:

Zomer 2001, Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten: in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfbewuste en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante dochgetroebleerde studente voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

In de mist van Golden State Park is de schitterende nieuwe roman van Murat Isik, een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke band met je familie.

Tickets en Info

Agenda BorderKitchen

Naast Murat Isik op 4 maart hebben we nog twee andere bijzondere schrijvers die de komende maanden te gast zullen zijn bij BorderKitchen.

  • Op 15 februari verwelkomen wij Daniel Kehlmann (Duitsland) voor een gesprek over zijn nieuwe, nog te verschijnen boek Lichtspiel. Meer informatie hier.
  • Op 9 april verwelkomen wij Nobelprijswinnaar Abdulrazak Gurnah (Tanzania, VK) voor een gesprek over zijn nieuwste boek Afterlives. Meer informatie hier.

Tijdens de evenementen zijn de boeken te koop, en na de interviews zullen signeersessies plaats vinden.

image in text
image in text

Tickets en Info

Copyright © 2024 Stichting Other World Productions, All rights reserved.

Laatste nieuws

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023