International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Theo Paijmans

DATUM

27 Sep 2022

Koerkov naar Crossing Border en Europese Literatuurprijs 2022

image in text

In deze festivalnieuwsbrief:

  • Andrej Koerkov, een van de belangrijkste schrijvers van Oekraïne, komt naar Crossing Border met zijn nieuwe boek Dagboek van een invasie.
  • Uitreiking van de Europese Literatuurprijs 2022.
  • Check de nieuwe Spotify list van Crossing Border online.

Andrej Koerkov, een van de belangrijkste schrijvers van Oekraïne, komt met zijn nieuwe boek Dagboek van een invasie naar Crossing Border.

image in text

Andrej Koerkov
Andrej Koerkov (1961) wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van Oekraïne. Koerkov werd geboren in Rusland maar groeide op in Kyiv. Dat zijn moederland zijn thuisland Oekraïne zou binnenvallen, leek hem aan het begin van dit jaar nog ondenkbaar. Toen in februari het luchtalarm boven Kyiv klonk, sloeg hij hals over kop op de vlucht. Ondertussen bleef hij schrijven en hij begon met reizen door Europa als woordvoerder voor het Oekraïense volk.
Zijn nieuwe boek Dagboek van een invasie is het indringende verslag van een mens op de vlucht en van een land dat zich met hand en tand verdedigt. Nooit eerder werd het lot van Oekraïne zo indrukwekkend onder woorden gebracht.

Koerkov wordt geinterviewd door Michel Krielaars.

Bestel je tickets hier!
Voor mensen met de Oekraïense nationaliteit is dit event gratis.

Uitreiking Europese Literatuurprijs 2022
Op zaterdag 5 november wordt in Theater aan het Spui om 16:30 uur tijdens Crossing Border de Europese Literatuurprijs 2022 uitgereikt aan de Spaanse schrijver Augustin Fernández Mallo, voor zijn Nocilla trilogie in de Nederlandse vertaling van Adri Boon. De Europese Literatuurprijs bekroont het beste hedendaagse Europese fictiewerk dat in het jaar ervoor in Nederlandse vertaling is verschenen. Auteur én vertaler van het winnende boek worden samen bekroond.

Het event is gratis toegankelijk, bestel je tickets hier.

image in text

Agustin Fernández Mallo
Agustín Fernández Mallo (1967) is een van de meest radicale Spaanse schrijvers die in eigen land al vijftien jaar aan de top staat. Zijn romantrilogie Nocilla (2006-2009) veroorzaakte een aardverschuiving in de hedendaagse Spaanse literatuur. Een hele generatie non-conformistische Spaanse auteurs werd ernaar vernoemd: de Nocilla generatie.

image in text

Adri Boon
Adri Boon (1961) vertaalde meer dan zestig werken uit het Latijns-Amerikaans- Spaans, Catalaans, Galicisch en Portugees, waaronder Isabel Allende, Paulo Coelho, Eduardo Mendoza, Mercè Rodoreda en Fernando Pessoa. Na zijn eindexamen studeerde hij Spaanse aan de Universiteit van Amsterdam en bracht hij de laatste twee jaar van zijn studie door in Madrid, waar hij zijn studie afmaakte aan de Universiteit van Madrid.

image in text

Nu online: De Crossing Border Spotify playlist!De Crossing Border 2022 Spotify playlist is live! Je kunt hier luisteren naar 31 tracks van de artiesten die dit jaar naar Crossing Border komen. Van Oracle Sisters, Lonnie Holley, Kara Jackson, Susobrino en The Delines, tot aan Marissa Nadler, IKRAAAN, Pitou en nog veel meer artiesten. 31 nummers, bijna twee uur lang!

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023