International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Megan Lloyd

DATUM

22 Jun 2021

Eerste namen Crossing Border 2021

De eerste namen voor Crossing Border 2021 zijn bekend en de kaartverkoop is gestart! Crossing Border vindt plaats van 4 t/m 6 november. Het festival verhuist naar mooie nieuwe locaties in het historische centrum van Den Haag. Nieuw naast het gebruikelijke avondprogramma: een volledig dagprogramma op 6 november. Op 5 november is een special event met Colson Whitehead.
We anticiperen op een volledige live editie zonder coronamaatregelen.

image in text

Programma 2021
Bevestigd zijn onder meer Douglas Stuart (dagprogramma), die komt vertellen over zijn met een Man Booker Prize bekroonde debuut Shuggie Bain, de feministische post-punkband Big Joanie, Primal Scream-frontman Bobby Gillespie over zijn memoires Tenement Kid en Stuart A. Staples (Tindersticks) die een akoestische set zal spelen met solowerk en nummers van Tindersticks.

Ook bevestigd: Colson Whitehead (special event), Jesús Carrasco, Patricia Lockwood, Maxim Osipov (dagprogramma), Willy Vlautin, Agustín Fernández Mallo, Eva van Manen, Sasha Filipenko, Hassan Blasim, Claire Keegan, Alejandro Zambra, Olivia Wenzel, Natasha Brown, Marta Barone, Lale Gül, Jens Meijen, Froukje, CMAT, Adrian Crowley, Sophie Hunger, Billie Marten, Ghostpoet, ME REX, Theon Cross, Anthony Joseph.

Meer namen volgen de komende maanden op het programma.

Koop snel je kaarten! Meer info over de soorten tickets en prijzen op de ticketpagina.

Nieuwe festivallocaties
Crossing Border gaat met het avondprogramma verhuizen naar het Hofkwartier en omgeving in het historische centrum van Den Haag. Mooie nieuwe locaties in en rond het Korzo Theater, schuilkerk De Parochie HH Jacobus en Augustinus en de Lutherse Kerk.

image in text

Nieuw: dagprogramma
De hele dag Crossing Border!. Naast de avondprogramma’s met muziek en literatuur is er dit jaar voor het eerst ook een volledig dagprogramma op zaterdag 6 november verspreid over 8 locaties waaronder Theater Branoul, Cremers downstairs, The Bookstor Café, Boekhandel Stanza en Onze Ambassade. Meer locaties worden nog bekend gemaakt. Tickets zijn slechts 10 euro ter introductie van dit nieuwe festivalonderdeel. Met een kaartje ben je vrij om alle locaties te bezoeken.
In het dagprogramma zijn interviews met Douglas Stuart en Maxim Osipov over hun laatste romans. Sommige artiesten zullen in het avond- eén dagprogramma te zien zijn. Het volledige dagprogramma wordt in september bekend gemaakt.

Corona en tickets
We anticiperen op een volledig live festival zonder coronamaatregelen.
Als er toch maatregelen genomen moeten worden om het festival te kunnen laten doorgaan zoals een coronatoegangstest, dan worden kaartkopers geïnformeerd en kan je bij bezwaar tegen deze maatregelen restitutie vragen.

Mocht een live-evenement helemaal niet mogelijk zijn door nieuwe COVID-19 restricties, dan worden al je kosten (incl. servicekosten) in zijn geheel terugbetaald. Zonder gedoe.

image in text

Special event: Colson Whitehead
De tweemaal met een Pulitzer Prize bekroonde auteur Colson Whitehead (De ondergrondse spoorweg, De jongens van Nickel) gaat in gesprek over zijn nieuwe boek Harlem Shuffle. Deze sprankelende roman vertelt het verhaal van de overvallen, afperspraktijken en oplichterijen in het Harlem van de jaren 1960.

Colson Whitehead (New York City, 1969) groeide op in Manhattan als kind van succesvolle ondernemers. Na zijn studie aan Harvard ging hij schrijven voor The Village Voice en begon hij te werken aan zijn eerste romans. Zijn laatste boeken De ondergrondse spoorweg (2017), een favoriet van voormalig president Obama, en De Jongens van Nickel (2019) werden internationale bestsellers. Whitehead heeft jaren gewerkt aan Harlem Shuffle, een ingenieus verhaal gesitueerd in het New York City van de jaren 1960. Het is een familiesaga vermomd als misdaadroman, een hilarisch zinnespel, een sociale roman over ras en macht, en bovenal: Whitehead’s ultieme liefdesverklaring aan Harlem.

Locatie: Koninklijke Schouwburg
Tijd en datum: vrijdag 5 november, 12:30
Tickets: 10 euro

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023