International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Charlotte McDonald-Gibson

DATUM

21 Jun 2023

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023

image in text

De eerste artiesten in de lineup van Crossing Border 2023 zijn bekend! Een mix van bekroonde auteurs, nieuw muzikaal talent, en samenwerkingen die verschillende genres in elkaar laten overlopen.


Het festival zal van 1 t/m 4 november plaatsvinden op verschillende prachtige locaties in het centrum van Den Haag, waaronder: het Korzotheater, het Koninklijke Theater, KABK, Theater aan het Spui, Zaal 3, Het Mauritshuis, Het Mauritshuis en BorderKitchen.


Er wordt een extra literatuur podium toegevoegd vanwege de grote interesse voor het literatuurprogramma in de Korzo afgelopen jaar.


De kaartverkoop is nu gestart, check de eerste bevestigde artiesten en ticketinfo hieronder. De komende weken kondigen we nog meer artiesten en speciale programma’s aan!

Buy Tickets now

Bevestigde artiesten

image in text

Zadie Smith komt vertellen over haar eerste historische roman, Charlatan, waarin ze de verweven verhalen van een Schotse huishoudster in 1873 en een voormalig tot slaaf gemaakte uit Jamaica vertelt. Nigeriaans-Amerikaanse auteur Teju Cole is ook gast en vertelt in zijn langverwachte nieuwe roman Trilling een mozaïek van literatuur, muziek, ras en geschiedenis creëert waarmee hij verkent wat een betekenisvol leven nou eigenlijk is.


Max Porter zal voorlezen uit zijn bestseller Shy onder begeleiding van de Belgische componist en muzikant Nicolas Rombouts, wiens geïmproviseerde beats een passende achtergrond zullen vormen voor Porters meerstemmige verhaal over een depressieve tiener die de nacht in vlucht.


Deepti Kapoor komt vertellen over haar bestseller Tijd van Zonde, een thriller en familiesaga die zich afspeelt in New Delhi en de welvaartskloof kritisch onder de loep neemt. En Pilar Quintana, één van de beste Colombiaanse auteurs van haar generatie, komt praten over haar nieuwe roman De Afgronden, het verhaal van een dysfunctioneel gezin dat wordt verteld vanuit het perspectief van een achtjarige.

Ook bevestigd voor november: Adania Shibli (Pal.), Tahir Hamut Izgil (China), Paulina Flores (Chili), Jim White (US), Astrid Roemer (NL.), Richard Milward (UK), Sally Hayden (Ierland), Anthony Passeron (Fr.), Benjamin Moser (US), Ginevra Lamberti (It.), Drago Jančar (Slo.), Miroslav Sekulic (Cro.), Jeroen and Boris de Leijer (NL), Emilienne Malfatto (Fr.)

View full line up

Music Programme

image in text

Muzikanten die het podium zullen betreden zijn onder andere de Britse singer-songwriter Dave Okumu & The 7 Generations, wiens adembenemende nieuwe album I Came From Love de nalatenschap van slavernij, afkomst, en het bestaan in een onrechtvaardige samenleving verkent.


De Nederlandse rapper en popartiest Sef and the El Salvador Ensemble treedt op met muziek van zijn nieuwe album onder begeleiding van een tiendelig orkest, terwijl Naaz haar publiek zal betoveren met bedwelmende muziek waarin ze haar Koerdische achtergrond combineert met westerse invloeden. En de Amerikaanse singer-songwriter Youth Lagoon, ook bekend als Trevor Powers, brengt nummers van zijn nieuwe album Heaven Is a Junkyard ten gehore, waarin hij een Amerika vol liefde, drugs, vertelkunst en wonderen verkent.


Ook bevestigd voor november: muva of Earth, caroline, Leyla McCalla, Jim White.

View full line up

Ticketing and Programme information

Kaartjes zijn nu verkrijgbaar voor het avondprogramma van 3 en 4 november en het dagprogramma van 4 november.


Het avondprogramma zal opnieuw plaatsvinden in het Korzotheater. Een andere locatie zal worden toegevoegd als literair podium in het avondprogramma.


De locaties voor het dagprogramma worden in september bekend gemaakt en zullen zich allemaal in het centrum van Den Haag bevinden. Reeds bevestigde zalen zijn onder andere:


De Koninklijke Schouwburg, KABK, Theater aan het Spui, Zaal 3, Het Mauritshuis en BorderKitchen.

Buy Tickets now

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!