International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Theo Paijmans

DATUM

17 May 2022

Crossing Border keert terug naar Antwerpen!

image in text

Crossing Border keert terug naar Antwerpen!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want na negen lange jaren keert Crossing Border weer terug naar Antwerpen. Wat het programma is, maken we in september bekend, maar we werken er hard aan om een onvergetelijke editie neer te zetten.

Het festival vindt plaats in De Studio, een gebouw aan het Mechelseplein met een illustere geschiedenis. Gebouwd als adellijk stadspaleis in 1870, was het achtereenvolgens een bank, een hotel en een acteerschool. De Studio heeft een theaterzaal, een grote studio, een salon voor debatten, lezingen en concerten en bioscoopzalen. Tegenwoordig is De Studio een drukbezochte, alternatieve plek met een doorlopend cultureel programma. De openingsavond vindt plaats in Arenberg en daarmee geeft Crossing Border een knipoog naar eerdere succesvolle Antwerpse edities: die werden namelijk ook in Arenberg gehouden.

Het festival wordt georganiseerd in co-productie met verschillende culturele partners in Antwerpen: Arenberg, De Studio, Antwerpen Boekenstad, poppodium Trix en Lees! (voormalig Antwerpse Boekenbeurs). De Vlaamse editie wordt in dezelfde week gehouden als de Haagse editie. De speciale openingsavond in Arenberg vindt op 4 November plaats. De festivalavond in De Studio wordt op 6 November gehouden, op verschillende podia.

Het programma wordt begin september bekendgemaakt, tegelijk met de start van de voorverkoop.

crossingborder.be

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023