International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Charlotte McDonald-Gibson

DATUM

06 Jul 2023

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Vorige maand deelden we onze eerste aankondiging voor Crossing Border 2023. Nu hebben we opnieuw nieuws over ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Lees meer in deze festivalnieuwsbrief over…

  • Het Crossing Border Kids programma
  • Deelnemende artiesten aan You’ll have to scream LOUDER 2023
  • De terugkeer van The Chronicles, en de vier bevestigde auteurs

Het festival zal van 1 t/m 4 november plaatsvinden op prachtige locaties in het centrum van Den Haag. Tickets zijn nu verkrijgbaar: zie informatie over tickets en het programma hieronder, en houd je inbox in de gaten voor meer aankondigingen!

TICKETVERKOOP

image in text

In het Kids programma van Crossing Border zullen een aantal fantastische auteurs en illustratoren verschijnen met een geweldige literaire en artistieke kwaliteit. De boeken zijn voor baby’s en peuters (0-4), beginnende lezers (4-8) en gevorderde lezers (8-12). Ook zullen er evenementen plaatsvinden voor tieners en jongvolwassenen.

Denk bijvoorbeeld aan interactieve workshops, interviews over het creatieve en artistieke proces achter de verhalen, en natuurlijk ook auteurs die hun verhalen komen voorlezen.

We hebben ons best gedaan om een diverse selectie aan stemmen, talen en levenservaringen in de schijnwerpers te zetten. Bevestigde artiesten en auteurs zijn onder andere Lucie Felix, die meermalig bekroond is voor haar eigenzinnige, kleurrijke boeken; Franse striptekenaar Nicoby; en Lawrence Schimel en Alba Marina Rivera, wiens boek Let’s Go See Papa de gecompliceerde migratiekwestie verkent vanuit het perspectief van een jong meisje.

Deze evenementen zullen op 4 november overdag plaatsvinden in Zaal 3, en er zullen verschillende talen worden gesproken waaronder Nederlands, Engels en Frans. Zie de programmapagina voor details.

Naar het Kids programma

image in text

De 2023 editie van You’ll have to scream LOUDER (Alleen in het Nederlands) focust zich op Nederlandstalig talent in de hedendaagse literatuur. Geniet van een intieme avond in Zaal 3 en NEST waar de artiesten hun literaire, poëtische en muzikale verhalen zullen delen.

Kom naar gesprekken die je aan het denken zetten met aankomende romanschrijvers Falun Ellie Koos en Safae el Shayeb, gemodereerd door Oscar Kocken. We gaan de wereld van multidisciplinair spoken word verkennen met artiesten Sjaan Flikweert en Moze Naél, afgewisseld met de muziek van het nieuwe hiphopduo Vudu Cru, bestaande uit Joost Hoekaf en Dean Bowen. Andere bevestigde artiesten zijn Sunni Lamin Barrow, Dominique de Groen, en Thom Wijenberg.

Datum: 2 november

Tijd: 19h00

Locatie: Zaal 3 en NEST

image in text

Ticketverkoop

image in text

The Chronicles is het unieke jaarlijkse residentieproject van Crossing Border voor getalenteerde auteurs en vertalers. Iedere dag van het festival schrijven vijf aanstormende literaire talenten een vaerhaal geïnspireerd door de gebeurtenissen van die dag, waarin ze hun perspectief en ervaringen van de artiesten op Crossing Border delen.


Vervolgens gaan de vertalers aan de slag om het publiek een vrijwel gelijktijdige vertaling te bezorgen. Zij staan aan het begin van hun literaire loopbaan, en het doel is om het vakmanschap en talent van zowel de schrijver als de vertaler in de schijnwerper te zetten, en om te laten zien hoe het proces in zijn werk gaat.https://www.crossingborder.nl/chronicles


Tot nu toe zijn er vier auteurs bevestigd: Claire Baglin, wiens debuut Werken voor de Kost het leven van de Franse arbeidersklasse verkent in de keukens van een fastfoodrestaurant; de veelbesproken Nederlandse auteur Dario Goldbach, die scherpe, gevatte kritiek levert op de technologie industrie in De Man die Alles Had; Nederlandse schrijver en docent Safae el Shayeb, die het paradoxale bestaan van migranten verkent; en winnaar van de C. Budding’-prijs voor poëzie, Alara Adilow. De vertalers worden in September aangekondigd.

Bekijk de line-up van The Chronicles

Muziek- en Literatuurprogramma

image in text

We hebben al een scala aan topauteurs en -muzikanten bevestigd voor Crossing Border 2023, waaronder auteurs zoals Teju Cole, Max Porter en Deepti Kapoor en muzikanten zoals Youth Lagoon, muva of Earth, Naaz, Leyla McCalla, en Jim White.

Houd je inbox in de gaten voor meer aankondigingen in September!

Bekijk de volledige line-up

Informatie over het programma en tickets

Kaartjes zijn nu verkrijgbaar voor het avondprogramma van 2, 3 en 4 november en het dagprogramma en kids' prgramma van 4 november.

Het avondprogramma zal opnieuw plaatsvinden in het Korzotheater. Een andere locatie zal worden toegevoegd als literair podium in het avondprogramma.

De locaties voor het dagprogramma worden in september bekend gemaakt en zullen zich allemaal in het centrum van Den Haag bevinden. Reeds bevestigde zalen zijn onder andere:

De Koninklijke Schouwburg, KABK, Theater aan het Spui, Zaal 3, Het Mauritshuis en BorderKitchen

Ticketverkoop

Copyright © 2023 Stichting Other World Productions, All rights reserved.

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023