International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Leonor Faber-Jonker

DATUM

11 Nov 2021

Crossing Border 2021: het is gebeurd

image in text

Na twee jaar eindelijk weer een festival. Een internationaal live festival organiseren was een uitdaging midden in de pandemie, maar we zijn ervoor gegaan en alle puzzelstukken vielen gelukkig op hun plek, inclusief een uitverkocht huis en geweldige artiesten.

Warren Ellis zette op de openingsavond gelijk de toon met een boekpresentatie en vioolsolo’s. Colson Whitehead liet op vrijdag zien over heel veel humor te beschikken voor een afgeladen Koninklijke Schouwburg en daarna volgden nog meer hoogtepunten zoals Douglas Stuart, Ghostpoet, CMAT, Tamsin Calidas en Stuart A. Staples en vele andere.

De verhuizing naar het Korzo Theater en omgeving pakte goed uit, net als de uitbreiding van het dagprogramma. Volgend jaar gaan we op deze weg verder, hopelijk weer op volle kracht.

image in text

Aan alle bezoekers: dank voor jullie komst! We hopen dat jullie ervan genoten hebben en hopelijk tot volgend jaar! De data zijn al bekend. Crossing Border 2022 vindt plaats van 2 t/m 5 november ‘22 in Den Haag. 

Klik hier voor meer foto’s van Crossing Border 2021.

Tot volgend jaar!

image in text

The Chronicles verhalen online

Met The Chronicles bood Crossing Border ook dit jaar een podium voor jonge, talentvolle grotendeels internationale schrijvers en vertalers in residence. Een dagelijks festivalverhaal van auteurs Olivia Wenzel, Natasha Brown, Marta Barone, Tobi Lakmaker, Jens Meijen en Pajtim Statovci werd ‘live’ vertaald door literair vertalers Peter Huijzer, Nevorice Matheu, Sander Grasman, Katja Vekshina, Lotte Hammond en Evelien Waegemans.

De festivalverhalen staan nu online!
Klik hier om ze terug te lezen.

image in text

Steunbetuigingen in collectie Literatuurmuseum

Nog niet zo lang geleden kwam Crossing Border in zwaar weer terecht na het negatieve Kunstenplan advies. Het grote aantal steunbetuigingen dat we ontvingen was van cruciaal belang en heeft mede gezorgd voor een omwenteling.

Het literatuurmuseum heeft deze verzamelde steunbetuigingen nu in de museumcollectie opgenomen. Een heel grote eer.

Lees hier het mooie stuk dat schrijver Anne Louïse van den Dool over het protestboek heeft geschreven.

image in text

Lenny Kaye naar BorderKitchen

Op donderdag 18 november komt de legendarische gitarist van de Patti Smith Group Lenny Kaye naar BorderKitchen. Mis dit niet! Lenny Kaye gaat met Lee Brackstone in gesprek over zijn nieuwe boek Lightning Striking: een verkenning van tien sleutelmomenten in de geschiedenis van rock ‘n’ roll. Een uur lang de mooiste anekdotes van een man die al tientallen jaren in de frontlinie van de rock ‘n’ roll opereert en speelt met de groten der aarde. Hij neemt zijn gitaar mee naar Den Haag!

Datum: donderdag 18 november 2021
Tijd: 20:00
Duur: 60 minuten interview + Q&A
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
Kosten: 7,50 (excl. servicekosten)
Klik hier voor tickets

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023