International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

SCHRIJVER

Charlotte McDonald-Gibson

DATUM

17 Apr 2023

Ilja Leonard Pfeijffer lanceert nieuwe roman bij BorderKitchen

BorderKitchen Presents:

image in text
image in text

Ilja Leonard Pfeijffer lanceert nieuwe roman bij BorderKitchen

Dag: Dinsdag 23 Mei
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag
Taal: Nederlands

BorderKitchen is de trotse gastheer van het allereerste interview met Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe en meest ambitieuze boek tot nu toe Alkibiades, dat op dezelfde dag verschijnt. Een tour de force waarin het leven en de tijd van de mooiste man in het klassieke Griekenland wordt onderzocht.

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld. Lees meer op: https://www.alkibiades.nl/

Tijdens dit speciale BorderKitchen-evenement zal Jelle van Riet Pfeijffer over Alkibiades interviewen, voorafgaand aan een boektournee in Nederland en België.

Het boek is te koop tijdens het evenement en Ilja Leonard Pfeijffer zal gaan signeren.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman.

BUY TICKETS

Laatste nieuws

Aankondiging

Murat Isik Presenteert Nieuwe Boek bij BorderKitchen

Aankondiging

Het Crossing Border Kids programma: ons eerste programma voor kids en tieners, en meer!

Aankondiging

Eerste artiesten bevestigd voor Crossing Border 2023