logologo
open button

International literature and music festival

Crossing Border presenteert met veel enthousiasme The Chronicles. Het unieke jaarlijks terugkerende residentie-project van voor getalenteerde auteurs én vertalers.

Tijdens het festival schrijven de auteurs openhartig over hun bevindingen. Tegelijkertijd gaan de vertalers aan de slag en krijgt het publiek dezelfde dag de vertalingen gepresenteerd. De vertalers die meedoen staan aan het begin van hun literaire carrière en laten tijdens het festival zien dat zij snel te werk kunnen gaan, maar met behoud van de kwaliteit. Er worden vijf verhalen geschreven en vertaald. Een proloog en een verhaal op 2,3 en 4 november en een laatste verhaal als afsluiter na het festival.

Live event during Crossing Border

De auteurs en vertalers van The Chronicles zijn live te zien tijdens The Chronicles 2023 live. Waar ze bevraagd zullen worden over hun werk, hun literaire leven en de samenwerking met elkaar tijdens het stival. Het programma is gekoppeld aan een masterclass literair vertalen, ondersteund door het Nederlands Letterenfonds en wordt georganiseerd met het Vertalershuis, de Master Literair vertalen van de Universiteit Utrecht en de Master in het vertalen van de KU Leuven als partner.

The Chronicles 2023

SCHRIJVERS

VERTALERS