International literature and music festival

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

AudioCollectief SCHIK in gesprek met Lin An Phoa

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

20.15 - 21.00

icon

EVENING PROGRAMME

icon

De Regentes - Ketelhuis

Dutch spoken

Image for AudioCollectief SCHIK

Photographer:
Carmen DeVos

Artist

AudioCollectief SCHIK

Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen.

Lin An Phoa gaat in gesprek met het collectief over hoe literatuur ook op deze manier ruimte kan bieden aan verhalen. De worsteling van mensen die met de gevolgen van nalatenschap kampen en hoe makers Mirke Kist, Siona Houthuys en Nele Eeckhout hiermee weten om te gaan. De lancering van de podcast is op 11 november 2023.

Over AudioCollectief SCHIK
AudioCollectief SCHIK bestaat uit Mirke Kist, Siona Houthuys & Nele Eeckhout. Hun eerdere serie Bob ging in première op het IDFA, won de publieksprijs van De Tegel & de prijs voor de beste podcast tijdens de Dutch Podcast Awards. Ook was de podcast genomineerd voor de Prix Europa en ontving deze een speciale vermelding van de jury van de Zilveren Reissmicrofoon. Hun serie El Tarangu werd door de Stichting Verhalende Journalistiek gekozen tot een van de beste verhalende projecten van 2019 en was tevens genomineerd voor een Tegel. Gezamenlijk werden deze twee series meer dan vier miljoen keer gedownload. De documentaire Geen kleine man, die SCHIK samen met journalist Sofie Peeters maakte, verscheen eind 2021 en was genomineerd voor de Belfius Persprijzen en de Tegel.

Image for  Lin An Phoa

Lin An Phoa

Lin An Phoa (1995) is schrijver en taalwetenschapper. Hoewel dans haar eerste uitlaatklep was, staat nu het woord centraal in haar werk. Ze ...

Share