logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 2 NOV 2023

arrows

Thomas Heerma van Voss

type
icon

Saturday November 5, 2022

icon

10:52 PM - 11:00 PM

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

Korzo - The Raven

Thomas Heerma van Voss presenteert zijn nieuwe verhalenbundel Passagiers/Achterblijvers, waarin de personages hun vertrouwde omgeving verlaten en proberen grip te krijgen op de buitenwereld.

Image for Thomas Heerma van Voss

Author

Thomas Heerma van Voss

De Nederlandse schrijver Thomas Heerma van Voss (1990) debuteerde in 2009 met De Allestafel. Dit jaar presenteert hij op Crossing Border zijn nieuwe verhalenbundel Passagiers/Achterblijvers, die lyrische recensies krijgt in de Nederlandse pers. Zo schrijft een recensent: “Het goede aan de verhalen van Heerma van Voss is dat hij niet alles uitlegt en alles uitwerkt… Er wordt gelukkig heel veel aan de verbeeldingskracht van de lezer overgelaten.”

Heerma van Voss schreef onder andere Stern (2013) en Condities (2020) en was genomineerd voor de Libris Natuurprijs. Hij is door de pers uitgeroepen tot een van de grootste literaire talenten in Nederland, maar zijn smaak is in elk geval meer divers.

“Ik houd van pulp, van een beetje vunzige hiphop… en daar schrijf en praat ik ook graag over.”, zei hij twee jaar geleden in de Groene Amsterdammer. En in zijn jeugd was hij lid van de rapformatie OZG. “..wat stond voor Oud Zuid Gangsters. Het was honderd procent persiflerend. We konden niet rappen, de teksten waren grotesk en grof, al begreep niemand op school dat.”

Passagiers/achterblijvers

Delen