logologo
open button

Gershwin Bonevacia

type
icon

zaterdag 6 november 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

19:30 - 19:45

icon

The Raven - Korzo

zaterdag

6 november 2021

Spoken word-artiest Gershwin Bonevacia draagt voor uit zijn nieuwe boek Toen ik klein was, was ik niet bang terug op een jeugd getekend door dyslexie en racisme. Een ode aan zijn jonge onbevreesde ik en een verwoede poging om die weer meer onderdeel van Gershwin Bonevacia te maken.

Over Toen ik klein was, was ik niet bang

Maak kennis met Gush, de 10-jarige Gershwin Bonevacia die opgroeit in Rotterdam-Zuid. Hij is rebels en onbevangen, ondanks dat hij het thuis niet breed heeft, moeilijk meekomt op school en worstelt met dyslectie en racisme. Maar Gush is niet bang.
Achteraf vraagt Gershwin zich af: Gush, waarom was je niet bang?
In Toen ik klein was, was ik niet bang gaat Gershwin Bonevacia in dialoog met zijn 10-jarige ik middels een reeks zelfportretten en een veelheid aan herinneringen over zijn worsteling met dyslexie, migratie, onveilig opgroeien en zijn droom om ooit astronaut te worden. Een diepgravend onderzoek naar familiebanden, onverwerkte trauma’s, vergeten geschiedenis en kind-zijn.

Image for Gershwin Bonevacia

Author

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en spoken-word-artiest. Sinds 2019 is hij Stadsdichter van Amsterdam. Hij geeft op filosofische en speelse wijze vorm aan onderwerpen als de stad, onderwijs en het verleden, maar net zo makkelijk verweeft hij Harry Potter of Balenciaga in zijn gedichten. Bonevacia werkte samen met organisaties als het Van Gogh Museum, TEDX en OBA en schrijft een maandelijks stadsgedicht in Het Parool. Onlangs verscheen zijn vertaling van het kinderboek Change Sings van de Amerikaanse spoken-word-artiest Amanda Gorman: Zo klinkt verandering.

Toen ik klein was, was ik niet bang

Gershwin Bonevacia

Delen