Back to programme

ONGEHOORD curated by Rembrandt Frerichs

De Nieuwe Kerk

Let op: Je hebt een festival dagkaart (of passe-partout) nodig om toegang te krijgen tot dit programma. Je kunt je kaartje inwisselen voor een polsbandje bij de centrale festivallocatie Theater aan het Spui. Dit programma vinbd plaats in onze festivallocatie De Nieuwe Kerk.

ONGEHOORD is een muzikale avond vol talent, samengesteld door Rembrandt Frerichs. Zo maak je kennis met de Belgische cellist, componist en dirigent Benjamin Glorieux, bekend om zijn grote creativiteit en sterke hang naar verscheidenheid. Ties Mellema, de meermaals onderscheiden saxofonist, is actief als solo-musicus en bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook hij zoekt in zijn werk de crossovers op van jazz, pop, klassiek, theater en dans. Speciale gast van ONGEHOORD is de Iraanse grootmeester en virtuoos Hossein Alizadeh. Alizadeh speelt târ en shurangiz, en is een van de belangrijkste kenners en vertolkers van Perzische muziek op dit moment.

Curator en pianist Rembrandt Frerichs speelt de fortepiano, een 18e-eeuws instrument. Hij wordt begeleid door Tony Overwater op de violone, de voorloper van de contrabas en Vinsent Planjer op de whisper kit, zijn zelfontwikkelde drumset. Deze historische instrumenten worden gebruikt om nieuwe moderne composities uit te voeren. Een mengeling van nieuwe geluiden, zeker binnen de jazz. Hierdoor ontstaat een nieuwe muziekstroming die haar wortels heeft in klassieke muziek, barok, jazz en klassieke muziek uit het Midden-Oosten.

“Ik geloof dat de muziek mee verandert met de ontwikkelingen van individuele musici. Daarom ben ik als musicus constant op zoek naar mogelijkheden om muziek samen met het publiek te beleven op een manier die aansluit bij onze tijd. Tijdens mijn curatorschap op Crossing Border staan een paar genre overschrijdende concerten op de planning, waarbij het publiek zich kan identificeren met uit de klassieke context gehaalde musici die een samenwerking aangaan op het gebied van jazz en improvisatie.”, aldus Rembrandt Frerichs.