logologo
open button

CROSSING BORDER ANTWERP 4 + 6 NOV 2022

arrows

Kara Jackson

type
icon

Friday November 4, 2022

icon

n.t.b.

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

n.t.b.

Image for Kara Jackson

Artist

Kara Jackson

Kara Jackson is een singer-songwriter, muzikant, bekroond dichter en schrijver uit Oak Park, Illinois. Jackson was van 2019-2020 de National Youth Poet Laureate. Zij is de auteur van de dichtbundel Bloodstone Cowboy (2019).

Een complexe en veerkrachtige liefde doordringt haar teksten, van hymnes die haar volle buik prijzen tot gedichten die worstelen met 'een soort van' liefde voor haar geboorteplaats in het Midwesten. Ze stamt uit een literaire bloedlijn gecreëerd door vrouwen als Zora Neal Hurston, Toni Morrison, Alice Walker, Buffy Sainte-Marie en Joan Baez. "Als de dag roept, zal ik op mijn naam antwoorden / het opeisen", schrijft ze dan ook.

Jackson maakte haar muzikale debuut met de EP A song for every room of the heart. Haar langverwachte debuutalbum komt in de herfst uit.

Over zichzelf zei ze ooit in een interview: "Ik heb ADHD en daarom heb ik altijd geworsteld met het naleven van dit idee van ‘de sleur’, dat wil zeggen de rol van een kunstenaar die zich in werk en routine bevindt. Ik handhaaf in ieder geval een ritueel van het consumeren van kunst, dat me helpt de kunst te maken die ik wil maken als ik niet lui ben.

Delen