logologo
open button

Why Solange Matters, in gesprek met Stephanie Phillips

type
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

7:25 PM - 8:00 PM

icon

The Basement

Friday

November 5, 2021

Schrijver, journalist en Big Joanie-gitarist Stephanie Phillips gaat in gesprek over haar prikkelende non-fictieboek Why Solange Matters, over de onconventionele carrière van muzikant en artiest Solange Knowles.

Over Why Solange Matters

Ze groeide op in de schaduw van haar zus, superster Beyoncé, maar Solange Knowles ontwikkelde zich desondanks tot een baanbrekende muzikant. Ze weigerde zich te conformeren aan de rigide ideeën over Zwarte vrouwen in de muziekindustrie en begon te experimenteren met haar geluid – om daar nooit meer mee op te houden. In Why Solange Matters volgt Stephanie Phillips de creatieve reis van een artiest die uitgroeide tot de stem van de Black Lives Matter-generatie. Phillips, zelf een Zwarte feministische punkmuzikant, beschrijft niet alleen Solange Knowles’ ongebruikelijke carrière, maar bespreekt ook hoe zij en andere Zwarte vrouwen zichzelf terugvinden in haar oeuvre. Why Solange Matters verankert Solange Knowles stevig in het pantheon van grote muzikanten van de 21e eeuw en introduceert schrijver Stephanie Phillips als een belangrijke nieuwe stem.

Interviewer

Pernilla Ellens

Image for Stephanie Phillips

Author

Stephanie Phillips

Kunst- en cultuurjournalist Stephanie Phillips publiceerde eerder in tijdschriften en kranten zoals de Guardian, de Independent, VICE, Crack Magazine, The Wire en meer. Phillips is ook zanger en gitarist in de Zwarte feministische punkband Big Joanie (eveneens live te zien op Crossing Border dit jaar) en maakt deel uit van het collectief dat Decolonise Fest organiseert, een jaarlijks festival in Londen waar het werk van mensen van kleur in de punkscene centraal staat. Phillips woont en werkt in Londen.

Why Solange Matters

Stephanie Phillips

Delen