logologo
open button

Verwilderd, in gesprek met Richard Powers

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

8:00 PM - 9:00 PM

icon

Schuilkerk

Saturday

November 6, 2021

Pulitzerprijs-winnaar Richard Powers (Tot in de hemel) gaat in gesprek over zijn nieuwe roman Verwilderd. Een roman met verbluffend mooie natuurbeschrijvingen, fascinerende bespiegelingen over leven voorbij de grenzen van het bekende en een relaas van de compromisloze liefde tussen een vader en zijn zoon.

Over Verwilderd

Astrobioloog Theo Byrne heeft een veelbelovende manier gevonden om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven. Daarnaast ontfermt hij zich sinds de dood van zijn vrouw in zijn eentje over de opvoeding van zijn hoogbegaafde negenjarige zoon. Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt bij het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden.

Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. En ondertussen neemt hij de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt de aarde te redden.

Interviewer

Chris Keulemans

Image for Richard Powers

Author

Richard Powers

Richard Powers (1957) schreef onder andere Het zingen van de tijd en De echomaker, die in 2006 bekroond werd met de National Book Award. In zijn werk verkent hij de effecten van moderne wetenschap en technologie. Powers studeerde natuurkunde en Engelse literatuur en is een begenadigd muzikant die onder meer cello, gitaar, saxofoon en klarinet speelt. Zijn romans staan dan ook vol verwijzingen naar muzikale en wetenschappelijke kennis. In 2018 verscheen de internationale bestseller Tot in de hemel, die het jaar daarop bekroond werd met de Pulitzerprijs. Verwilderd is zijn intiemste en aangrijpendste roman tot nu toe.


Verwilderd

Richard Powers

Delen