logologo
open button

The Fugitives, in gesprek met Jamal Mahjoub

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

7:45 PM - 8:30 PM

icon

The Hideout - Korzo

Saturday

November 6, 2021

De Brits-Soedanese auteur Jamal Mahjoub gaat in gesprek over zijn nieuwe roman The Fugitives. Een boek over De Kamanga Kings, een oude jazzband op een wonderlijke reis van Khartoem, Soedan naar Washington, D.C. en een universeel verhaal vertelt over muziek, vriendschap en het verlangen naar huis.

Over The Fugitives

De Kamanga Kings, een oude jazzband uit Khartoem, krijgt de kans van hun leven als een onverwachte brief arriveert die hen uitnodigt om te komen optreden in Washington, D.C. Het enige probleem: de band bestaat niet meer. Rushdy, een ontevreden middelbare schoolleraar en zoon van één van de oorspronkelijke Kamanga Kings, besluit de band opnieuw op te richten. Het is een manier om een ander leven te zien. Bijgestaan door zijn onbetrouwbare beste vriend is er al snel een onwaarschijnlijke groep onderweg, in de wetenschap dat de ogen van hun land op hen gericht zijn. Ver weg van hun vertrouwde thuisstad Khartoem komen zij terecht in de chaos van Donald Trump’s Amerika.

Interviewer

Jamie Byng

Image for Jamal Mahjoub

Author

Jamal Mahjoub

Jamal Mahjoub is een Brits-Soedanese auteur. Hij werd geboren in Londen en groeide op in Khartoem, waar zijn familie tot 1990 verbleef. Zelf woont hij momenteel in Nederland en daarvoor in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Spanje. Hij schreef onder meer de romans Travelling with Djinns en The Drift Latitudes. Onder het pseudoniem Parker Bilal schreef hij de Inspector Makana misdaadserie en, recenter, de Crane and Drake serie. Zijn laatste non-fictieboek, A Line in the River, haalde de longlist van de Ondaatje Prize.


The Fugitives

Jamal Mahjoub

Delen