logologo
open button

Nachtdier op Boevenpad, Joost van Bellen

type
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

8:45 PM - 10:45 PM

icon

The Basement

Friday

November 5, 2021

DJ, organisator, schrijver en ongekroonde koning van de nacht Joost van Bellen presenteert zijn nieuwe roman Nachtdier, een kolkende, zielstergende en humoristische roman die de lezer meevoert naar de nacht in al zijn glorie en duisternis. Een-op-een vertaald naar een 2 uur durende vertoning in The Basement met interview en de soundtrack van het boek.

Over Nachtdier

Beer van Munster vertoeft na een mentale instorting in een resort in Brazilië om daar zijn dj-memoires te schrijven. Dan gooit de coronapandemie roet in het eten. Egocentrisch en zwartkijkend als hij is, ziet hij de pandemie als een straf voor zijn losbandige leven. Terwijl de reden van zijn bestaan steeds verder afbrokkelt, wordt hij gedwongen tot introspectie.
Beer heeft zich namelijk van jongs af aan een buitenstaander gevoeld. Om te ontsnappen aan zijn ontwrichte gezin ontpopt hij zich tot fantast en nachtdier. Alleen na zonsondergang kan hij in alle vrijheid verdwijnen in de sterrenhemel, waarin de wetten van het aardse niet gelden. Terwijl zijn heroïneverslaafde zusje steeds verder aftakelt, zoekt Beer in het escapistische Amsterdamse nachtleven van de jaren tachtig naar liefde en bestaansrecht. Hij komt terecht onder de vleugels van de Kerk van Satan en wordt in al zijn preutsheid eigenaar van een sekstheater.

Interviewer

Thomas van Aalten

Image for Joost van Bellen

Author

Joost van Bellen

Joost van Bellen (1962) is een fenomeen: hij is dj, feestorganisator, muzikaal regisseur voor onder andere modeshows én hij is auteur. Hij behoort tot het selecte groepje dj's dat house in Nederland introduceerde en met zijn clubavonden legde hij een fundament voor het Amsterdamse nachtleven van de jaren negentig en de jaren nul. Van Bellen heeft, naar eigen zeggen,een broertje dood aan de hokjesgeest en betreedt daardoor paden die niet altijd voor de hand liggen. In 2014 verscheen ‘na bijna vier jaar zwoegen, strijd en een harde leerschool’ zijn debuutroman Pandaogen.

Nachtdier

Joost van Bellen

Delen