logologo
open button

Maxime Garcia Diaz

type
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

9:05 PM - 9:15 PM

icon

Schuilkerk

Friday

November 5, 2021

Een meerstemmige, meertalige maelstrom die nog het meest lijkt op het internet zelf: grillig, gevaarlijk en vol van een duistere en vreugdevolle overvloed.

Over Het is warm in de hivemind

Leeft een lichaam nog als het alleen maar naar een beeldscherm staart? Wat glinstert er tussen de ruïnes van de eenentwintigste eeuw? Dat onderzoekt Maxime Garcia Diaz in deze spetterende debuutbundel. Haar associatieve gedichten kronkelen, bedwelmen, ontregelen, en wortelen diep in het digitale, het feminiene en het hedendaagse. Flarden van nieuwsberichten vermengen zich met academische theorie en uitgestorven webpagina’s uit de jaren nul. In haar poëzie worden grenzen poreus – tussen lichamen, talen, stemmen – en is alles onzuiver. Het is warm in de hivemind is als een analoog internet, een papieren web, een bloederige rotzooi van popcultuur, ondode URL’s en meisjeslichamen. Een bruisend poëtisch debuut waarin de taal welig tiert, over fantasie, gekte, woede, angst, en een spookachtige revolutie.

Image for Maxime Garcia Diaz

Author

Maxime Garcia Diaz

Maxime Garcia Diaz (1993) dicht over het internet, het lichaam, onzuiverheid, fantasie, woede en verdrietige meisjes als verzetsstrijders. Ze studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 won ze het NK Poetry Slam en in 2020 publiceerde ze het chapbook Artificielle bij het label Marktcorruptie, een verzameling poëzie en beeldend werk waarin Marie Antoinette en Lindsay Lohan elkaar ontmoeten. In juli 2021 verscheen bij De Bezige Bij haar debuutbundel: Het is warm in de hivemind. Garcia Diaz is Nederlands en Uruguayaans en woont in Amsterdam.


Delen