logo
open button

Ik hou van je maar ik kies het duister, in gesprek met Claire Vaye Watkins

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

n.t.b.

Saturday

November 6, 2021

Claire Vaye Watkins geldt als een van de grootste hedendaagse literaire talenten uit de Verenigde Staten. Ze komt vertellen over haar autobiografische roman Ik hou van je maar ik kies het duister. Een roman als een bezwering, een stormachtige reis naar een duister, bedwelmend verleden.

Over Ik hou van je maar ik kies het duister

Terwijl ze haar man en baby thuislaat, vliegt een schrijver voor een lezing naar de streek waar ze opgroeide in Reno, Nevada, met niet veel meer bagage dan een borstkolf en een postnatale depressie. De herleving van oude vriendschappen bevrijdt haar uit de ketenen van huwelijk, huishouden en moederschap.Diep in de Mojavewoestijn ontmoet ze spoken uit het verleden: haar eerste liefde wiens zelfdestructie haar nog altijd kwelt; haar vader, lid van de beroemdste sekte van Amerika – die van Charles Manson; haar moeder, aan wie de herinneringen vervliegen. Ze kan niet terug in de tijd om dingen recht te zetten, maar welk pad leidt vooruit? Alleen, in de wildernis, begint ze zich eindelijk thuis te voelen.

Image for Claire Vaye Watkins

Author

Claire Vaye Watkins

Claire Vaye Watkins (1984), winnares van o.m. The Story Prize en de Dylan Thomas Prize, is de gelauwerde auteur van Goud Roem Citrus en de verhalenbundel Battleborn. Haar werk werd al vergeleken met het vroege werk van Joan Didion. Ze werd geboren aan de rand van Death Valley, Californië en groeide op in Pahrump, een kleine slaapstad van Las Vegas in de woestijn van Nevada. Haar vader Paul Watkins was jarenlang de rechterhand van sekteleider Charles Manson. Ik hou van je maar ik kies het duister is haar langverwachte autobiografische roman. Watkins is professor aan de Universiteit van Californië.

Ik hou van je maar ik kies het duister

Claire Vaye Watkins

Delen