logologo
open button

Ik ben een eiland, in gesprek met Tamsin Calidas

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

DAGPROGRAMMA

icon

2:00 PM - 3:00 PM

icon

BorderKitchen

Saturday

November 6, 2021

Tamsin Calidas vertelt over haar memoires Ik ben een eiland, een verhaal over het buitengewone vermogen van de natuur om, wanneer je alles verloren hebt, in je behoeften te voorzien. Een magnifiek boek over eenzaamheid, veerkracht en zelfontdekking.

Over Ik ben een eiland

Tamsin Calidas is een dertiger met een baan in de media, die in de hippe Londense wijk Notting Hill woont. Niks bijzonders. Tot zij en haar man besluiten hun leventje in de stad te verruilen voor het ruige en onbekende van een klein Schots eiland in de Hebriden. Ze gaan er schapen fokken. Het lijkt even idyllisch, maar dan wordt de eerste betovering verbroken. De gesloten eilanders zitten helemaal niet te wachten op de komst van zo’n stel stedelingen, het kind waarnaar ze verlangden komt maar niet, het weer is onstuimig en het leven zwaar. Hun huwelijk overleeft de storm niet en loopt op de klippen. En dat is nog maar het begin van de pure, bittere ellende die Calidas zal moeten doormaken. Armoede, een traumatisch verlies en ziekte stellen haar op de proef en het onherbergzame land brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Naarmate de tijd verstrijkt verliest Calidas zich meer en meer in het landschap om haar heen, en het is precies die natuur die verlossing brengt.

Interviewer

Marjolijn de Cocq

Image for Tamsin Calidas

Artist

Tamsin Calidas

Tamsin Calidas is schrijver en fotograaf en woont op een eiland in de Schotse Hebriden. Ze studeerde in 1992 cum laude af aan de Universiteit van Oxford en werkte in de reclame en voor de BBC voor ze in 2004 naar Schotland verhuisde. Haar boek Ik ben een eiland werd in Groot-Brittannië een bestseller. Calidas trekt alle registers open in dit rauwe, openhartige boek, dat een ode brengt aan het menselijke overlevingsinstinct. Haar boek barst van de prachtige beschrijvingen van de wilde eilandwereld.

Ik ben een eiland

Tamsin Calidas

Delen