logologo
open button

Eva van Manen

typetype
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

9:30 PM - 10:15 PM

icon

The Hideout - Korzo

Friday

November 5, 2021

Als muzikant, dichter en producer beweegt Eva van Manen zich vanzelfsprekend tussen werelden. In haar muziek overbrugt ze stijlen als rap, elektronica en gitaarpop. Vanuit een persoonlijke invalshoek onderzoekt ze hoe de politiek en de liefde in het alledaagse met elkaar botsen en vonken. Naast de muziek zal ze ook voordragen uit haar eerste dichtbundel Hoe zijn wij hier gekomen?. Ze voltooide de bundel geveld door Covid-19 en gebruikt de pandemie als metafoor voor de willekeur waarmee dingen in ons leven ons kunnen overvallen.

Over Hoe zijn we hier gekomen?
Geveld door Covid-19 brengt een jonge vrouw twee maanden door in bed. Beperkt in haar bewegingsvrijheid, springt ze heen en weer tussen situaties waarin machtsverhoudingen een rol spelen. Ziek- tegenover gezond zijn, mannen tegenover vrouwen en het geheel tegenover het individu. Als jonge vrouw die een zwaar ziekbed heeft beleefd, kan ze zich niet onttrekken aan de pure willekeur. Het is toeval wie ziek wordt, wie binnen bepaalde grenzen geboren wordt en wie als vrouw.In Hoe zijn we hier gekomen? spit ze in haar herinneringen op zoek naar de wortels van de vraag hoe we hier gekomen zijn. In dit land, dit lichaam en dit politieke klimaat. De bundel is een aaneenrijging van schurende situaties en gedachten, in verre oorden en dichtbij huis.

Language

This event will be in Dutch

Image for Eva van Manen

Artist

Eva van Manen

Eva van Manen beweegt zich tussen verschillende disciplines en werelden. Als muzikant, producer en schrijver verkent ze het grijze gebied tussen woord en geluid, hart en hoofd, ondervinden en reflecteren. Haar eigenzinnige muzikale stijl, waarin haar liefde voor hiphop, soul, indie en jazz terug te horen is, is fluïde en persoonlijk. Zowel in haar songs als teksten gaat zij een diepgravende dialoog aan. Zij houdt haar omgeving een spiegel voor door het vanzelfsprekende te bevragen en messcherp op politiek en liefde te reflecteren.

Delen