logologo
open button

EUROPEAN LITERATURE PRIZE 2021

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

6:30 PM - 7:30 PM

icon

Schuilkerk

Saturday

November 6, 2021

Tijdens Crossing Border wordt de Europese Literatuurprijs 2021 uitgereikt aan Herkomst van Saša Stanišić, in de vertaling van Annemarie Vlaming. Een meesterwerk waarin één familie symbool staat voor een van de roerigste perioden uit de naoorlogse geschiedenis.

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Uniek aan deze prijs is dat zowel auteur als vertaler wordt geëerd. De jury van de Europese Literatuurprijs 2021 bestaat naast voorzitter Manon Uphoff uit criticus Cyrille Offermans (De Groene Amsterdammer), literair vertaler Martine Woudt (laureaat 2020) en boekhandelaren Marieke de Groot (Pantheon Boekholt, Amsterdam) en Marischka Verbeek (Savannah Bay, Utrecht).

Tijdens Crossing Border is de prijsuitreiking en zullen de winnaars Saša Stanišić en Annemarie Vlaming in gesprek gaan over hun werk en de kunst van vertalen.

Moderator

Guido Snel

Image for Saša Stanišić

Author

Saša Stanišić

Saša Stanišić was born in Višegrad (former Yugoslavia) in 1978 and fled to Germany with his parents when he was fourteen. With the outbreak ...

Image for Annemarie Vlaming

Translator

Annemarie Vlaming

Annemarie Vlaming (1972) studeerde Duitse Taal- en Letterkunde, met de specialisatie Vertalen. Sinds 2005 vertaalt ze fictie uit het Duits i...

Delen