logologo
open button

De Nocilla Trilogy, in gesprek met Agustín Fernández Mallo

type
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

6:15 PM - 7:00 PM

icon

The Hideout - Korzo

Friday

November 5, 2021

Agustín Fernández Mallo gaat in gesprek over zijn baanbrekende Nocilla-trilogie, een mijlpaal in de Spaanstalige literatuur die nu voor het eerst in het Nederlands is vertaald. In drie caleidoscopische romans ontdekt Mallo schoonheid in leegte en onthult hij de essentie van het dagelijks leven.

Over de Nocilla-trilogie

In zijn Nocilla-trilogie – Nocilla Dream, Nocilla Experience en Nocilla Lab – voert Agustín Fernández Mallo talloze verhalen op van mensen en plaatsen die Amerika en de wereld in het digitale tijdperk van de eenentwintigste eeuw weerspiegelen.

In het midden van de woestijn in Nevada staat een afgezonderde populier die bedekt is met honderden paren schoenen. Verderop langs Route 50 wordt een eenzame prostituee verliefd op een verzamelaar van gevonden foto’s. In Las Vegas bouwt een Argentijnse man een eigenaardig monument voor Jorge Luis Borges. Op de vlucht voor de autoriteiten neemt Kenny zijn intrek in de wettelijke non-plaats van het Singapore International Airport, terwijl de schrijvers Enrique Vila-Matas en Agustín Fernández Mallo elkaar ontmoeten op een booreiland.

Dit zijn slechts enkele van de verhaallijnen die tezamen de Nocilla-trilogie vormen, drie romans vol verwijzingen naar arthousefilms, conceptuele kunst, praktische architectuur, de geschiedenis van computers en de decadentie van de roman.

Interviewer

Persis Bekkering

Tolk

Seijo Epema

This event will be interpreted from Spanish to Dutch

Language

Image for Agustín Fernández Mallo

Author

Agustín Fernández Mallo

Agustín Fernández Mallo is in 1967 geboren in La Coruña en is een gediplomeerde fysicus. De Nocilla-trilogie, gepubliceerd tussen 2006 en 2009, bracht een verschuiving teweeg in de hedendaagse Spaanse literatuur en baande de weg voor de geboorte van een nieuwe generatie schrijvers die bekendstaat als de ‘Nocilla-generatie’. Door fictie naast non-fictie te plaatsen ontwikkelde Mallo een hybride genre dat onze genetwerkte levens weerspiegelt. In 2018 verscheen zijn meest recente roman Trilogía de la guerra.


NOCILLA-TRILOGIE

Delen