logologo
open button

De nacht valt altijd, in gesprek met Willy Vlautin

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

8:30 PM - 9:15 PM

icon

Heartbeat Hotel - Korzo

Saturday

November 6, 2021

Auteur en muzikant Willy Vlautin vertelt over zijn nieuwe boek De nacht valt altijd. In deze aangrijpende Amerikaanse roman toont Vlautin de impact van door hebzucht en opportunisme gedreven gentrificatie op het leven van de gewone man.

Over De nacht valt altijd

Lynette, amper dertig jaar oud, is uitgeput: ze zorgt voor haar broer, heeft twee slecht betaalde baantjes en volgt in de avonden een studie aan de universiteit. Elke cent die ze verdient spaart ze, in de hoop dat ze ooit een hypotheek zal kunnen betalen voor het huurhuis dat ze deelt met haar moeder en broer in Portland, waar de huizenprijzen in vijftien jaar tijd bijna zijn verviervoudigd. Maar als het plan gesaboteerd wordt door haar onverschillige moeder, wendt Lynette zich uit wanhoop tot schimmige kennissen uit haar verleden. Ze wordt geconfronteerd met morele beslissingen die haarzelf en haar geliefden in gevaar kunnen brengen. Hoe ver durft ze te gaan voor haar vrijheid?

Interviewer

Lidewijde Paris

Image for Willy Vlautin

Author

Willy Vlautin

Willy Vlautin (Reno, 1967) is schrijver en singer-songwriter van de band The Delines. Eerder was hij de frontman van de rockband Richmond Fontaine. In zijn veelgeprezen boeken beschrijft hij de Amerikaanse Midwest en de omstandigheden van mensen onderaan de maatschappelijke ladder. Zijn romans Motelleven en Lean on Pete werden beiden succesvol verfilmd.

Delen