logologo
open button

De Mitsukoshi Troostbaby Company, in gesprek met Auke Hulst

type
icon

vrijdag 5 november 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

n.t.b.

vrijdag

5 november 2021

Auke Hulst gaat in gesprek over zijn nieuwe roman De Mitsukoshi Troostbaby Company. Een aangrijpende roman over verlies, schuld en ouderschap waarin Hulst zowel de kracht als de beperkingen van fictie laat zien.

Over De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company is een Japans bedrijf dat troostkinderen verkoopt, speciaal voor ouders die geen kinderen kunnen krijgen, of een kind verloren hebben. De kinderen worden op basis van het dna van de ouders gevormd, en krijgen een gevuld geheugen mee. Net echt.
De eenzame schrijver Auke van der Hulst heeft een 7-jarige robotdochter besteld die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een sci-fi roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd om de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal.

Image for Auke Hulst

Author

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar – ‘in een Pippi Langkous-huis in het bos’ – stond model voor zijn doorbraakroman Kinderen van het Ruige Land (2012), die inmiddels twintig drukken beleefde. Zijn werk is veelvuldig bekroond, onder meer tweemaal met de Harland Award (Slaap zacht, Johnny Idaho en En ik herinner me Titus Broederland) en de Bob den Uylprijs. In zijn nieuwe roman De Mitsukoshi Troostbaby Company komen memoires, tijdreisverhaal en alternate history samen. Naast schrijver is Hulst songwriter en literatuurcriticus.

Delen