logologo
open button

De geschiedenis van mijn seksualiteit, in gesprek met Tobi Lakmaker

type
icon

Saturday November 6, 2021

icon

DAGPROGRAMMA

icon

2:00 PM - 2:40 PM

icon

Theater Branoul

Saturday

November 6, 2021

Tobi Lakmaker is onderdeel van het The Chronicles vertaalproject van Crossing Border.

Hij komt vertellen over zijn zeer persoonlijke debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit. Een nietsontziend, smeuïg en grappig relaas over zijn liefdesleven en zijn eenzame worsteling met zijn gender.

Over De geschiedenis van mijn seksualiteit

De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.

Interviewer

Fatima Warsame

Image for Tobi Lakmaker

Author

Tobi Lakmaker

Tobi Lakmaker (1994) groeide op in Oud-Zuid, wilde in zijn jeugd profvoetballer worden en is tegenwoordig schrijver, pizzabakker en columnist. Zijn onconventionele romandebuut De geschiedenis van mijn seksualiteit verscheen afgelopen februari bij Das Mag. In deze zeer persoonlijke roman beschrijft Lakmaker zijn liefdesleven en zijn eenzame worsteling met zijn gender: een nietsontziend, smeuïg en grappig verhaal dat al vergeleken werd met het vroege werk van Arnon Grunberg en Ronald Giphart. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan Man Up, het productiehuis van Halina Reijn en Carice van Houten.

Delen