logologo
open button

Bijeen, een voordracht van Natasha Brown

type
icon

Friday November 5, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

7:15 PM - 7:25 PM

icon

The Basement

Friday

November 5, 2021

De Britse auteur Natasha Brown is onderdeel van het The Chronicles vertaalproject van Crossing Border.

Zij komt voorlezen uit haar debuutroman Bijeen. Een indrukwekkend boek over de echo’s van het koloniale verleden en de verhalen die maken wie wij zijn - over ras en klasse, veiligheid en vrijheid en over winnaars en verliezers.

Over Bijeen

Bijeen volgt enkele dagen in het leven van een jonge zwarte vrouw. De ongemakkelijke kantoordynamiek in de investeringsbank waar ze werkt. De treinrit naar de familie van haar witte vriend. De ontmoetingen waar anderen welbespraakt haar plek uitleggen in de wereld. En ook de stem van haar dokter die vraagt om te vechten voor haar leven. Terwijl eeuwen, herinneringen en flarden van gesprekken de revue passeren, vindt ze uiteindelijk haar eigen blik. Ze begint harder te kijken naar diegenen die hun hele leven naar haar hebben gekeken.

Image for Natasha Brown

Author

Natasha Brown

Natasha Brown werkte tien jaar lang in de financiële sector, na een master wiskunde aan de Universiteit van Cambridge te hebben afgerond. Nadat ze in 2019 de London Writers Award voor literaire fictie won begon ze te werken aan Bijeen. Ze wordt onthaald als een indrukwekkende nieuwe stem in de literaire wereld. Over Bijeen zei Ali Smith: ‘Na het lezen van dit boek ben ik vol hoop dat het niet alleen het soort boek is dat het moment markeert waarop dingen veranderen, maar ook dat het deze verandering mogelijk maakt.’

Bijeen

Natasha Brown

Delen