logo
open button

Antonio Ortuño

type
icon

Thursday November 4, 2021

icon

AVONDPROGRAMMA

icon

n.t.b.

Thursday

November 4, 2021

De Mexicaanse auteur Antonio Ortuño komt vertellen over zijn weergaloos spannende en meerstemmige politieke roman De verschroeiden. Een rauwe literaire aanklacht tegen corruptie, machismo en sociale ongelijkheid in Mexico.

Over De verschroeiden

In Santa Rita, een onbeduidend stadje in het zuiden van Mexico, wordt een noodopvangcentrum voor migranten in brand gestoken. Talloze mannen, vrouwen en kinderen - Midden-Amerikaanse vluchtelingen onderweg naar de Verenigde Staten - komen om. Sociologe Irma wordt vanuit de hoofdstad naar Santa Rita gestuurd om onderzoek te doen naar de brand en de leefomstandigheden in het opvangcentrum. Ze belandt met haar dochtertje in een stad die beheerst wordt door angst. Slechts één overlevende van de brand wil met haar praten over de bewuste nacht. Zo wordt de twintigjarige Yein Irma's enige getuige. Irma's grondige onderzoek is echter niet zonder grote gevaren. Ze raakt steeds meer verstrikt in een ijzingwekkend web van corruptie, misdaad en geweld.

Image for Antonio Ortuño

Author

Antonio Ortuño

Antonio Ortuño (Guadalajara, 1979) is schrijver en journalist. Zijn debuutroman El buscador de cabezas werd in 2006 uitgeroepen tot de beste roman van het jaar door de krant Reforma. Het Britse tijdschrift Granta noemde Ortuño een van de beste jonge Spaanstalige schrijvers van deze tijd. Hij wordt geprezen om zijn zwarte humor, de lenigheid en precisie van zijn proza en de manier waarop hij de innerlijke tegenstrijdigheden van zijn karakters onderzoekt. In De verschroeiden portretteert hij een groep onvergetelijke personages binnen een onmenselijk systeem.

De verschroeiden

Delen