Back to programme

Wim Behre: Platendraaier

The Entrance

Platendraaier Wim Behre heeft een passie voor vinyl, voor zowel vintage en recent. Hij draait soul, country, funk, rhythm & blues, garagerock, punk, psychedelisch, jazz, reggae én rock ’n roll. Het dansbare. Het tot tranen roerende. Het dit-kun-je-toch-niet-menen-zo-steengoede. Hij is iemand die ervoor zorgt dat een doorsnee avond omgetoverd wordt tot een periode van genieten.

Al jaren is hij actief als de vaste presentator van het Once upon a time in de west festival, waar hij ook de playlists voor samenstelt. Zijn nauwe contacten met artiesten zorgen ervoor dat hij regelmatig als een van de eersten een nieuw nummer kan presenteren om dit vervolgens naadloos te combineren met parels uit het verleden. Door de grote kennis van muziek staan er samenwerkingen met diverse acts gepland, bijvoorbeeld, zijn tournee met the southern swagger van Dewolff deze winter.

Voor de tweede maal zal hij te gast zijn bij het Crossing Border Festival, waar hij in het verleden tijdens luistersessies de zaal kennis liet maken met een mix van heerlijke muziek en mooie anekdotes. Dit jaar heeft hij het vinyl laten spinnen tijdens het Jazz in de gracht festival en vele andere spectaculaire evenementen, vanaf de zomerse klanken aan zee via het kloppende hart van de grote stad naar dit Crossing Border Festival.