Back to programme

Skinny Pelembe

The Raven, Theater aan het Spui

Zanger-gitarist-producer Skinny Pelembe verzamelde een groep getalenteerde vrienden voor zijn nieuwe EP ‘Sleep More, Make More Friends’. Het is zijn meest ambitieuze release tot nu toe, met in elk nummer een andere groep of artiest die hij heeft ontmoet in de muziekwereld, of via het gevierde talentontwikkelings-programma Future Bubblers van Brownswood, twee jaar geleden. In vier nummers overbrugt hij hip-hop, psych-rock en jazz invloeden, waardoor hij een dwarsdoorsnede van de music-scene in de stad neerzet. Dit werk is een document van de connecties die hij heeft gemaakt als artiest, en het is het meest collaboratieve project waar hij aan heeft gewerkt.

De titel van de EP is geinspireerd door een advies dat Skinny aan zichzelf had geschreven in een oud notitieblok. Elk van zijn nummers begon als een algemeen idee, dat daarna is uitgewerkt en opnieuw geinterpreteerd met zijn collaboratoren.

‘I Just Wanna Be Your Prisoner’ met Hejira blijkt, bijvoorbeeld, een veel levendiger nummer te zijn geworden dan hij eerst voor ogen had. Door nieuwe tinten van zijn offbeat, psychedelische visie naar voren te brengen, vult Hejira’s Rahel Debebe-Dessalegne de vocals van Skinny aan voor de pakkende harmonie van de track. (De track weerspiegelt ook de omgeving waar het is opgenomen; de synth klanken zijn gesampled van sirenes buiten de Peckham studio waar de opnames waren.)

in ‘Not Your Friend Not Your Enemy’, werkt hij samen met Yazmin Lacey, ook een Future Bubblers alumnus. Het is een atmospherische, pakkende productie, waarin Lacey’s stem de muziek kleur geeft met een zalvende warmte.

‘Live From The High As a Kite’ bestaat uit contrasten: Sonia Bernardo (zangeres voor Roxy Music’s Phil Manzanera) draagt zachtgezongen vocals bij als een soepele laag over Skinny’s op volle kracht gesproken woorden. Ook de spanning in het begin van de track wordt uitgebalanceerd door een rauwe ontlading van drums en gitaar in de tweede helft.

‘Field Notes #1’ eindigt de EP in een bezinnende sfeer, met experimentele klanken die terug te horen zullen zijn in zijn volgende release. In dit nummer werkt hij samen met Emma-Jean Thackray, een alom gerespecteerde trompetspeler en componist wiens klaaglijke spel in harmonie klinkt met Skinny’s zachte vocals.

 

">
">