Lees het boek

Haal alles uit je bezoek aan Crossing Border en lees alvast het boek. Je kunt hem online bestellen bij onze favoriete boekverkoper Van Stockum. Tijdens het festival hosten zij ook signeersessies met de auteurs.

Back to programme

Michael Palin

The Raven, Theater aan het Spui

UITVERKOCHT

Dit evenement is toegankelijk met een apart ticket. De kaarten kosten 15 euro* en zijn verkrijgbaar via ticketmaster. Als je een 2 of 3-daagse passe-partout hebt, kun je op basis van beschikbare plekken ook naar binnen. Om zeker te zijn van een plaats, kun je reserveren door te mailen naar corina@crossingborder.nl.

Michael Edward Palin is het meest bekend als de co-creator van de baanbrekende Britse komedie show ‘Monty Python’s Flying Circus’, maar velen zullen hem ook kennen als de globetrotter in zijn bejubelde BBC reisdocumentaires. Het is een hele klus om op te sommen wat Palin nog meer heeft gedaan en bereikt in zijn carrière. Hij heeft een universitaire opleiding geschiedenis afgerond, is acteur, cabaretier, scriptschrijver, tv presentator en auteur van vele boeken in allerlei genres. Van een collectie limericks tot reisverhalen een aantal kinderboeken. Palin heeft vanaf het begin van zijn carrière in de jaren 60 trouw zijn dagboek bijgehouden én gepubliceerd, hij is een actieve blogger.

Aan het begin van 2017 begon Palin met het schrijven van zijn eerste historische non-fictie boek ‘Erebus: het verhaal van een schip’. Het is een verhaal  over het zeilschip HMS Erebus, waarmee twee van de meest dramatische Britse ontdekkingsreizen naar de Poolcirkel zijn gemaakt. Palin op zijn blog: “De eerste, in 1839, naar Antarctica, waar Erebus met haar zusterschip gevaarlijk tussen ijsbergen voer, kwam zuidelijker dan ieder ander schip ooit was gekomen. De tweede, zes jaar later, voer richting de Noordwest passage en eindigde in een ramp toen beide schepen inclusief de 129-tellende bemanning spoorloos verdween. In 2014, bijna 170 jaar nadat de schepen voor het laatst gezien werden, werd de HMS Erebus gevonden in Canadese wateren, de romp beschadigd maar het schip verder nog intact.”

Palin schreef ooit: “Wanneer het reisvirus toeslaat, is er geen enkel tegengif anders dan vertrekken. Ik weet dat ik gelukkig besmet ben voor de rest van mijn leven.” Het mag geen verrassing zijn dat hij een uitgebreid veldonderzoek organiseerde in diezelfde uiteinden van de wereld waar de HMS Erebus voer. Naast zijn reizen naar Tasmanië, de Falklandeilanden en de Canadese Arctische Eilanden maakte hij talloze tochtjes naar de bibliotheek.

“Mijn werk is interessant, iets wat ik niet echt ben.” Palin staat bekend om zijn bescheidenheid en woont nu, 75 jaar oud, in hetzelfde huis in noord Londen dat hij gekocht heeft in de jaren 60. Hij sinds zijn 15de gelukkig getrouwd met dezelfde vrouw. In 2000 werd hij geridderd tot commandeur van de Orde van het Britse Rijk voor zijn bijdragen aan televisie en reisdocumentaires.

*Prijzen zijn exclusief €1,50 service- en eventuele transactiekosten.

">

Lees het boek

Haal alles uit je bezoek aan Crossing Border en lees alvast het boek. Je kunt hem online bestellen bij onze favoriete boekverkoper Van Stockum. Tijdens het festival hosten zij ook signeersessies met de auteurs.