Back to programme

Gary Grosby

Katrina

Gary Crosby is contrabassist, componist, arrangeur en educator pure sang. Onmiskenbaar een van de beste, maar zijn grootste focus en doel ligt bij talentontwikkeling. Hij wil niets liever dan mensen laten groeien en schitteren. Hij richtte in de jaren ‘80 de al snel gevierde groep ‘Jazz Warriors’ op en toen hij in 1991 met ‘Tomorrow’s Warriors’ startte, bood hij niet alleen een platform voor bekwame jonge muzikanten, maar plantte hij ook het zaadje voor een jazz revival. De ‘Tomorrow’s Warriors Jazz Café Jam Sessions’ werden al snel een begrip, inmiddels zijn er al vier generaties Warriors.

Gary Crosby heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn muzikantschap. Onlangs, werd hij uitgeroepen tot een van de 12 ontvangers van een prijs door de Britse Academie van Songwriters, Componisten en Auteurs (BASCA), die de unieke bijdrage viert van individuen die de UK songwriting en componeren hebben gesteund of geïnspireerd.

“Gary Crosby through his organisation and outstanding teaching has achieved in 20 years what many would think would take a lifetime in regards to ethnic minorities and gender imbalances.” Paul Gambaccini, Parliamentary Award for Jazz Education

">