Back to programme

Gabriel Royal

Heartbeat Hotel, Theater aan het Spui

The Oasis, Theater aan het Spui

Volwassen slaapliedjes – de slogan die het gevoel van Gabriel Royal’s muziek weergeeft, verklaart zichzelf zodra je zijn klanken hoort. Deze singer-songwriter en cellist, die in Oklahoma is geboren en in Brooklyn woont, begon zijn carrière als performer voor forenzen in de metrostations van New York City. De Huffington Post noemde hem ‘de beste straatmuzikant van Brooklyn’.

Royal komt nog steeds bij de metro, omdat de mensen die langslopen zijn inspiratie vormen voor de toegankelijke, droomachtige en bedachtzame muziek die hij produceert – een jazzy vorm van R&B en kamerpop die doet denken aan de sounds van John Legend en James Blake. Andere muzikanten waar Royal mee vergeleken is zijn Stevie Wonder, Hiatus Coyote, Flying Lotus, Janelle Monae en Thundercat. Maar zijn eigen sound verdient ook zijn eigen handelsmerk, uniek aangrijpend en wereldwijd goed ontvangen.

Royal’s intuïtieve mix van klassiek, singer-songwriter en R&B spreekt een breed publiek aan. Zijn cello vergezelt zijn charmante stem met zachte, diepe en expressieve melodieën die je doen wegzakken in een comfortabele, mentale luie stoel, zelfs wanneer je je door een tochtige tunnel haast om een trein te halen. 

">