Back to programme

Emma-Jean Thackray

Katrina

Emma-Jean Thackray is een bekroonde componist/ producer/ toonzetter/ instrumentalist en zangeres. Als recente RBMA alumnus is zij ook wel “één van de meest opwindende nieuwe jazz artiesten” genoemd. Ook is ze beschreven als “ergens tussen Madlib en Ornette Coleman in” door Djam La Revue, “iemand om te volgen” door the London Evening Standard en als “extreem getalenteerd…de sound van Zuid Londen” door Sounds Of The Universe.

Haar recente release WALRUS is een groot underground gevolg aan het vergaren, en bevindt zich in de collecties van sommige van ‘s werelds beste LP-verzamelaars en DJs, zoals Theo Parrish, Chairman Jeff Mao, Mr Scruff, Gilles Peterson en meer, en is beschreven als “één van de meest opwindende en unieke jazzplaten van 2016”.

Na haar opleiding bij de beste UK conservatoriums voor zowel jazz als compositie is ze retegoed in heel veel dingen, met geprezen werk als producer, als componist voor grote ensembles, als toonzetter, als musical director, als onderwijzer, als solo performer en als band leader met haar quintet WALRUS. Ze heeft opgetreden in zalen als Jazz Café, South Bank en Bussey Building, en op zowel Europese festivals als in Noord Amerika. Ze heeft op het programma gestaan met Tanya Tagaq, Fucked Up, Suzanne Ciani, Fatima, The Eglo Live Band, Poppy Adjudha, Oscar Jerome, Alice Phoebe Lou en nog veel meer. Emma-Jean Thackray is één van de opkomende grote namen in Nu-Jazz.

">
">