Back to programme

Brian Elstak

The Oasis, Theater aan het Spui

Beeldend kunstenaar Brian Elstak is een verhalenverteller pur sang. Eerder werk van hem was te zien bij De Correspondent, The Black Archives en in het Stedelijk Museum, maar ook op albumcovers en in videoclips. De verhalen die hij zijn eigen kinderen voor het slapengaan vertelt, heeft hij nu opgeschreven en geïllustreerd.
Onlangs is TROBI verschenen, de opvolger van TORI, het verrassende kinderboek dat menig kinderhart en een Zilveren Penseel veroverde. 
 
In TROBI komen de dappere mensenkinderen Cel, Bones en Zi in de problemen: de tijgerklauw met de kracht van honderd tijgers is van hen gestolen. En dan blijken ook nog eens alle boeven van het eiland op hen te zijn afgestuurd. 
Achter al deze trobi lijkt een glibberige octopus te zitten. Of zijn deze streken van iemand anders afkomstig? Als de klauw maar niet in de verkeerde poten terecht komt…
Gewapend met hun potloodzwaard en ijzersterke colossusschild gaan de kids op zoek naar de gestolen tijgerklauw. En ontdekken ze dat achter elke bad guy een goede tori zit.